Dakwerken en het dak vervangen is een van onze specialisaties
Nieuw dak gelegd in Dalerpeel

Dakwerken

Dakrenovatie of dakreparatie

Is uw dak aan het einde van zijn levensduur? Dan is het verstandig om op korte termijn een nieuwe dakbedekking te laten leggen. Hoe langer u hier mee wacht, hoe groter de kans is dat de dakconstructie ook aangetast raakt. Dat kan dan behoorlijk in de kosten lopen.

Een deel of het gehele dak vervangen laat u met een gerust hart aan Bouwonderneming Zomer over. Wij hebben dakrenovaties al meerdere malen voor onze klanten uitgevoerd. Gaat het slechts om verschoven of loszittende dakpannen of kleine scheurtjes in uw bitumen dakbedekking, dan volstaat in de meeste gevallen een dakreparatie.

Dakgoten en schoorsteenrenovatie

Ook voor lekke dakgoten repareren of vervangen kunt u bij ons terecht. Heeft u een verouderde schoorsteen dan is dat wellicht de oorzaak van uw daklekkage. Kies er dan voor om de schoorsteen te renoveren. Vaak is het goedkoper om uw schoorsteen van uw dak te laten verwijderen en deze te vervangen door een dakdoorvoer. Dit vergt geen onderhoud meer en de kans op lekkage is nihil. Ook hiervoor staat Bouwonderneming Zomer graag tot uw dienst.

Vergunning ja of nee?

Als u uw dak gaat renoveren en u heeft een monumentaal pand of een beschermd dorpsgezicht dan is het noodzakelijk om een vergunning aan te vragen. Dit geldt ook als u kiest voor dakisolatie en het dak door de aanleg hiervan in de hoogte, breedte of dikte uitgebreid wordt. Als wij de draagconstructie moeten aanpassen is er ook een vergunning nodig.

Tip: Als u toch contact opneemt met de de gemeente om een vergunning aan te vragen, informeer dan direct of er nog subsidies zijn voor uw dakrenovatie.

Het is wel zo aardig om even met de buren te overleggen voordat u uw dak gaat renoveren. De renovatie heeft namelijk ook invloed op hun dak. Wellicht hebben zij ook interesse in een nieuw dak.

Dakkapel plaatsen afwerking binnenruimte

Dakkapel plaatsen dag 2

Afwerking van de zolderruimte na plaatsing van het dakkapel

Dakkapel laten plaatsen

Een dakkapel plaatsen doet Bouwonderneming Zomer meestal op een hellend dak, waardoor u meer ruimte krijgt op zolder. U kunt uw zolderkamer hierdoor gebruiken als extra werkkamer of hobbykamer. Niet alleen heeft u meer ruimte, ook zorgt een dakkapel voor meer licht en vergroot het de waarde van uw woning.

Dakkapel ter plekke maken of prefab

Bouwonderneming Zomer maakt een dakkapel in het werk of plaatst deze prefab. In het laatste geval wordt de dakkapel in de werkplaats gemaakt en in één keer op uw dak geplaatst.

Dakkapel vergunningsvrij plaatsen is een mogelijkheid

Een dakkapel kunt u vergunningsvrij plaatsen, mits u aan een aantal voorwaarden voldoet:

    • U plaatst de dakkapel aan de achterzijde van uw woning of huis.
    • U plaatst een dakkapel met een plat dak en zijkanten die ondoorzichtig zijn.
    • De dakkapel wordt geplaatst volgens specifieke afmetingen:

De hoogte van uw dakkapel is maximaal 1,75 meter en de onderkant van de dakkapel is tussen de 0,5 en 1 meter boven de dakvoet geplaatst. Tevens wordt de bovenkant van uw dakkapel niet minder dan 0,5 meter onder de daknok geplaatst en de zijkanten zijn tenminste 0,5 meter van het dakvlak verwijderd. Bij een rijtjeshuis is dit minimaal 0,5 meter van de woningscheidende muur. Uiteraard weet Bouwonderneming Zomer deze afmetingen uit het hoofd en houden wij hier rekening mee.

Meer informatie of een vrijblijvende offerte aanvragen

Wilt u meer weten over het plaatsen van een dakkapel of bent u geїnteresseerd in de tarieven? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.